در بیمه شخص ثالث در واقع هرکسی به غیر از راننده وسیله نقلیه مقصر حادثه ، شخص ثالث محسوب میشود و از طریق این بیمهنامه هزینه های مالی و غرامتهای جانی پیش آمده در تصادف، تحت پوشش بوده و از طرف شرکت بیمهگر به جای شخص بیمه گزار به فرد متضرر یا آسیب دیده پرداخت میشود.
در واقع سرنشینان خودروی مقصر هم جزو اشخاص ثالث هستند. اما خود شخص راننده مقصر در بیمه نامه شخص ثالث توسط بیمه حوادث راننده تحت پوشش قرار میگیرد که این قانون از سال 1395 تصویب و اجرا شد.
نکته قابل توجه در این قسمت ، توجه به این اصل است که در بیمه های حوادث بدلیل ماهیت این بیمه ها فرقی بین ماه عادی و ماه حرام در مبلغ دیه وجود ندارد چون در واقع این تفاوت در دیه بنا به دلایل فقهی و بابت جراحت ایجاد شده توسط نفر دیگر در نظر گرفته شده و در بیمه حوادث چون شخص دیگری در بین نیست و در واقع خود شخص آسیب دیده دلیل و باعث ایجاد آسیب در خود است و یا اینکه بدلیل بروز سانحه ای بدون مقصر خارجی دچار جراحت گشته بنابراین ماهیت تفاوت ماههای حرام و غیر حرام در این زمینه از بین میرود.
اما از تاریخ 20/09/1401 بنا به تصمیم اداره کل بیمه های اتومبیل در بیمه ایران ، تعهدات مازاد حوادث راننده خودروهای سواری تا سقف دیه مرد مسلمان در ماه حرام ( یعنی در سال 1401 به میلغ 800 میلون تومان ) و بنا به درخواست بیمه گزار امکانپذیر شده است.
شایان توجه است که تمهیدات مذکور فعلا در خصوص گروه خودروهای سواری قابل ارائه بوده و سایر گروههای وسایل نقلیه موتوری زمینی از جمله بارکش ، اتوکار، موتور سیکلت و ... مشمول این تعهدات نیستند.
طبق توضیحات ارائه شده ،این بند از بیمه نامه شخص ثالث ، خسارت جانی مربوط به شخص رانندهء مقصر حادثه را تحت پوشش قرار میدهد که شامل غرامت فوت یا قطع و نقص عضو دائم ، دیه جراحت های ایجاد شده و همینچنین هزینه های پزشکی و درمانی مربوطه که طی حادثه رانندگی برای فرد راننده مقصر حادثه ایجاد شده است.
توجه داشته باشید که در زمان بروز حادثه اگر خودرو دارای بیمه نامه شخص ثالث معتبر نباشد بنابراین این پوشش نیز وجود ندارد یعنی برای دریافت هزینه پزشکی یا دیه یا غرامت فوت راننده مقصر حادثه باید خودروی موررد نظر بیمه شخص ثالث داشته باشد که در اینصورت به صورت همزمان این پوشش نیز در بیمه نامه قرار خواهد داشت و نیازی به تهیه جداگانه آن نیست و البته که از تاریخ بیستم آذر ماه سال 1401 در زمان تهیه بیمه نامه شخص ثالث برای خودروهای سواری میتوانید سقف پوشش حوادث راننده را مطابق با دیه ماههای عادی و یا ماههای حرام ، انتخاب و با پرداخت حق بیمه متناسب دریافت کنید.
اگر راننده ای گواهینامه معتبر و مرتبط با وسیله نقلیه نداشته باشد، قانونا مجاز به رانندگی با آن وسیله نیست بنابراین تحت پوشش بیمه حوادث راننده هم قرار نخواهد گرفت.
مدارک مورد نیاز برای استفاده از بیمه حوادث راننده:
در صورت نقص عضو:
در صورت فوت:
امیدواریم که این توضیحات برای شناخت بیشتر شما با این پوشش و بخش بیمه شخص ثالث مفید و کافی بوده باشد.
همچنان معتقدیم که بیمه برای جبران خسارتهای زمان حادثه ،لازم و مفید است اما بهترین راهکار، احتیاط بیشتر و و دقت در اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی است تا کمترین امکان بروز خسارت وجود داشته باشد چرا که درد جسمی و یا درد از دست دادن افراد هرگز با پول جبران نمیگردد.
به امید روزهای بدون حادثه