مدارک تشکیل پرونده بیمه ثالث
اگر تصادفی اتفاق بیفتد و منجر به خسارت گردد با توجه به خسارت ایجاد شده راه دریافت خسارت از بیمه شخص ثالث میتواند متفاوت باشد. به صورت کلی خسارات ایجاد شده در اثر تصادف به دو دسته خسارات مالی و خسارات جانی تقسیم میگردد.
اگر خسارت فقط باعث ایجاد ضرر و زیان مالی شده باشد به خسارت مالی معروف است و در صورتیکه خدای نکرده در این حادثه شخصی مصدوم شده و یا فوت کند ، خسارت جانی شناخته میشود.
در این مقاله به نحوه پیگری خسارت در هر دو نوع خسارت مالی و خسارت جانی در بیمه شخص ثالث خواهیم پرداخت.
خسارتهای مالی بسته به شدت خسارت و نحوه ایجاد خسارت به چند روش از طریق بیمه شخص ثالث اتومبیل فرد مقصر قابل پیگیری و دریافت هستند اما قبل از تشکیل پرونده به چند نکته دقت کنید:
اولا نیازی به عصبانیت و پرخاش و ناراحتی نیست. تصادف در اصل به معنی اتفاق است و اینکه واقعا به چه دلیلی این اتفاق پیش آمده است در پیشبرد حل و فصل ماجرا کمکی نمیکند. یقینا هم تصادفات رانندگی بدلیل یک بی توجهی یا رعایت نکردن قوانین رانندگی ایجاد میشود.
بعد از اینکه اطمینان حاصل کردید که هیچ کس در جریان این تصادف آسیب بدنی و جانی ندیده است بهترین کار تهیه عکس و فیلم از صحنه تصادف و محل قرارگیری خودروهاست به نحوی که بعد از حضور کارشناس تصادفات با بررسی عکس و فیلمها ، تشخیص مقصر حادثه برای کارشناس ساده تر گردد.
از آنجاییکه اول از همه بررسی کردید و مشخص شد که هیچ کسی آسیب ندیده پس حفظ کردن صحنه تصادف هیچ لزومی ندارد و نه تنها باعث جریمه توسط پلیس خواهد شد بلکه ترافیک خودروهای عبوری هم اضافه میشود که هم اتلاف وقت دیگران است و هم امکان تصادفات بعدی را بیشتر میکند.
اگر مقصر حادثه معلوم است و خسارت ایجاد شده از حدی بیشتر نیست نیاز به حضور پلیس و کارشناس تصادفات در محل برای کشیدن کروکی ندارید. با توجه به تورم ، حد مبلغ خسارت طبیعتا هر سال متفاوت است و در سال 1401 این مبلغ برابر با بیست میلیون تومان است. یعنی خسارتهای زیر بیست میلیون تومان احتیاجی به حضور کارشناس تصادفات و پلیس برای کشیدن کروکی ندارد.
بعضی از خسارتهای مالی ایجاد شده در تصادفات ممکن است ناچیز باشد یا به راحتی قابل حل و فصل.در اینصورت وبا داشتن شرایط زیر میتوانید بدون داشتن کروکی از محل بیمه شخص ثالث فرد مقصر خسارت وارده را جبران کنید .
در صورت ایجاد تصادف و نیاز به کروکی باید توجه داشته که بسته به شرایط تصادف یکی از دو نوع کروکی برای شما ترسیم خواهد شد.
اگر خسارت طرف زیاندیده در تصادف کمتر از سقف تعهد بیمه شخص ثالث مقصر باشد در موارد زیراز کروکی سازشی استفاده میشود :
در موارد زیر از کروکی غیر سازشی استفاده میشود :
زیاندیده پس از دریافت کروکی غیر سازشی برای ارزیابی و تعیین میزان خسارت وارد شده به خودرو ( تامین دلیل ) به شورای حل اختلاف محل سکونت مقصر مراجعه میکند و پس از تعیین میزان خسارت چنانچه مقصر حادثه قبول کند که خسارت را شخصا و یا مشترک (بخشی از خسارت توسط بیمه شخص ثالث و الباقی توسط مقصر ) بپردازد آن گاه زیاندیده با تکمیل فرم دادخواست صدور گزارش اصلاحی ، معرفی به شرکت بیمه را از شورای حل اختلاف مطالبه میکند و پس از صدور گزارش اصلاحی با مراجعه به شرکت بیمه مقصر حادثه با رعایت قانون خسارت متناظر بخشی از خسارت که بعهده شرکت بیمه مقصر است را دریافت و الباقی خسارت را ازمقصر دریافت میکند . چنانچه مقصر از پرداخت خسارت الباقی امتناع بورزد زیاندیده میتواند با مراجعه به اجرای احکام نسبت به توقیف اموال وی یا اعمال ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی (جلب مقصر حادثه ) اقدام کند .لازم به ذکر است اگر زیاندیده دارای بیمه بدنه باشد میتواند الباقی خسارت را با واگذاری حقوق به شرکت بیمه جهت مراجعه به مقصر و دریافت خسارت از محل بیمه بدنه خود دریافت کند .
اما اگر مقصر حادثه قبول نکرد که مقصر است و برگ قبول تقصیر را امضا نکرد زیاندیده دادخواست مطالبه خسارت تنظیم میکند و پس از صدور رای شورای حل اختلاف مبنی بر محکومیت مقصر حادثه مراحل فوق الذکر را میبایست طی کند .
اگر در تصادف پیش آمده ، شخصی مجروح شد و یا فوت کرد بهتر است مراحل زیر را در نظر داشته باشد و انجام دهید:
اولا خونسری خود را حفظ کنید و سریعا با شماره 110 پلیس تماس بگیرید . در این لحظه با هاهنگی مرکز تماس پلیس حتما آمبولانس هم به محل حادثه اعزام میگردد.
مصدوم حادثه به یکی از مراکز درمانی منتقل و به صورت رایگان خدمات درمانی مورد نیاز را دریافت میکند.
بدلیل اینکه سانحه تصادف شما دارای خسارت جانی است خودروی شما توسط پلیس به صورت موقت به پارکینگ منتقل میگردد و برای آزاد کردن خودرو از توقیف پلیس باید وثیقه مناسبی به قاضی ارائه دهید. البته اگر گواهینامه متناسب با خودرو و همینطور بیمه شخص ثالث داشته باشید بعد از دریافت اصلت بیمه از شرکت صادر کننده ، همین بیمه به عنوان وثیقه از طرف قاضی پذیرفته خواهد شد.
بعد از تشکیل دادگاه و صدور رای، میتوانید به اجرای احکام دادگاه مراجعه و مدارک مربوط به بیمه را دریافت و به شرکت بیمه تحویل دهید. در این محله اگرمدارک پرونده شما کامل باشد دیه تعیین شده از طرف دادگاه به حساتب اجرای احکام واریز میگردد.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده خسارت های جانی در بیمه شخص ثالث چیست ؟