بعد از برگزاری جلسه در ساختمان فرد یا گروهی از افراد به عنوان مدیریا هیئت مدیره ساختمان انتخاب میشوند که از این پس به عنوان نماینده سایر افراد ساکن و مالکان ساختمان به امور ساختمان رسیدگی کنند. مثلا اگر قسمتی از ساختمان دچار مشکل شده و نیاز به بازسازی داشته باشد به عنوان نماینده سایر افراد این وظیفه مدیر یا هیئت مدیره ساختمان است که نسبت به تعمیر یا بازسازی مورد ذکر شده اقدام کند.
اگر به دلیل فرسودگی یا گذشت زمان و برخورد باد و باران سنگی از نمای ساختمان جدا شده و به پایین سقوط کند و منجر به خسارت مالی یا خدای ناکرده خسارت جانی گردد چه کسی مسئول پاسخگویی است؟
یا اگر بدلیل نقص در سیستم تاسیسات بخشی از ساختمان دچار آسیب شود و یا فردی که برای تعمیر و رسیدگی به امور تاسیسات به محل مراجعه کرده آسیب ببیند ، چه کسی در مقام پاسخگو قرار خواهد گرفت؟
تصور کنید بدلیل ایجاد نقص در قسمت های محل تردد افراد ، مثلا شل شدن سنگ کف ، فردی که در حال عبور است به زمین خورده و دچار آسیب شود، چه کسی باید در مقابل نارحتی و آسیب پیش آمده به عنوان مسئول شناخته شود؟
یا فرض کنید بنا به حادثه ای بخشی از ساختمان دچار حریق شده و این حریق به ساختمان دیگری در همسایگی و یا خودوری فردی دیگر در بیرون از ساختمان سرایت کند
و یا ..... موارد دیگری از این دست حوادث که قابل پیش بینی نیستند.
قطعا پاسخ کاملا روشن و مشخص است، فرد مسئول در این موارد مدیر ساختمان یا هیئت مدیره ساختمان است.
توجه داشته باشید که طبق ماده 14 قانون تملک آپارتمانها، مدیر یا مدیران ساختمان موظفند تمام بنا را به عنوان یک واحد در مقابل آتش سوزی بیمه نمایند. سهم هر یک از مالکان به تناسب سطح زیربنای اختصاصی آن ها به وسیله مدیر یا مدیران تعیین و از مالکین اخذ و به بیمه گر پرداخت خواهد شد.در واقع طبق قانون بیمه آتش سوزی آپارتمانها در صورت عدم اقدام و بروز آتش سوزی، مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارت وارده می باشند.
حال تصور کنید که شما به عنوان شایسته ترین فرد برای تصدی این سمت انتخاب شدهاید.
پس طبق قانون شما به عنوان مدیر ساختمان ، موظف هستید بنای کل ساختمان را در برابر آتش سوزی بیمه کنید. و این وظیفه قانونی شماست. و برای انجام این کار حتی نیازی به اخذ اجازه از مالکین یا ساکنین ساختمان ندارید. به هر دلیلی مثل اتصالی برق و خطرات پیش آمده از طریق موتورخانه ، امکان آتش سوزی یا انفجار همواره در ساختمان وجود دارد، پس حتماً نسبت به خرید بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی اقدام کنید.
اگر مجتمع مسکونی یا ساختمان شما دارای آسانسور است باز هم مدیر ساختمان یا هیئت مدیره ساختمان به عنوان نماینده سایر اعضا به عنوان مالک آسانسور شناخته میشود. اگر در زمان استفاده از آسانسور برای افراد اتفاقی پیش بیاد باز هم مسئول پاسخگویی به افراد زیاندیده مالک آسانسور است و در مورد سقوط آسانسور متاسفانه این خسارت ممکن است حتی تا چند دیه کامل هم باشد. پس شما به عنوان مدیر ساختمان بهتر است بیمه مسئولیت دارندگان آسانسور را از قبل تهیه کرده باشید.
و یا برای پوشش کامل تر و تهیه بیمه ای که همه موارد توضیح داده شده را تحت پوشش قرار دهد ، علاوه بر بیمه آتش سوزی که تهیه آن وظیفه قانونی مدیر ساختمان است بهتر است بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان را هم تهیه کنید چون در صورت عدم وجود عامل پشتیبانی به نام شرکت بیمه ، گاهی جبران مالی برخی از خسارتها از عهده صندوق ساختمان و یا شخص مدیر ساختمان هم خارج بوده و عملا امکانپذیر نخواهد بود.